2007 murano slow to start? - Nissan Murano Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
post #1 of 3 Old 01-04-2013, 03:19 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
2007 murano slow to start?

hello;

we have a 2007 murano, with 66,500 miles. in the past the engine would start almost instantly. now it takes few, 4-6 seconds before the engine actually starts. do we have a problem? suggestion on cause for the engine starting delay.????

thanks for any input.

rp
rp85 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 01-04-2013, 06:19 PM
Moderator
 
zebelkhan's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Morgan Hill, Ca
Posts: 6,979
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 86 Post(s)
Does this happen all the time or only after the car has been sitting for a little bit? Did it start doing this all of the sudden or slowly? What does it sound like when it is cranking but engine does not start? Once engine starts, do you hear any hi pitched noises from rear of the car? Absent more information, if I had to guess I would think your fuel pump maybe on its way out.

Former owner of 2004 SL AWD
zebelkhan is offline  
post #3 of 3 Old 01-04-2013, 11:11 PM
Registered User
 
MuranoSV's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Ontario, Canada
Posts: 222
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Colder weather ?

2011 Murano SV AWD Canadian Spec.
- Carbon Silver / Black
- DDM 5k HID Conversion
- 1080p Dash Cam./ Vehicle Recorder
- DIY 5-LED Running Lights
- Factory Rubber Floor Mats
- Bosch Windshield Blades
MuranoSV is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Rate This Thread
Rate This Thread:



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On