DDIN Install With Metra Brushed Aluminum Kit! - Nissan Murano Forum
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
#1 Old 09-15-2012, 04:25 PM
Registered User
 
Ray09's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Longisland NY
Posts: 100
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
DDIN Install With Metra Brushed Aluminum Kit!

Long time lurker here, just wanted to show you guys how the brushed aluminum Metra Kit looks installed. The radio i decided to go with is the Apline INE-920HD along with a back up camera
I'm a noob guys so take it easy on me hahaha when i tried attaching the file they came out sideways. The links should do.


://i17.photobucket.com/albums/b90/Dipsetv6/photo2.jpg
http://i17.photobucket.com/albums/b9...6/photo1-1.jpg
Ray09 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 09-15-2012, 08:41 PM
Registered User
 
MuranoDriver's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 650
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Garage
Looks great! Much nicer than the stock with tape player. Haha

2007 Nissan Murano SL - Platinum
| Nav | Backup Cam | HID | Bose | Leather | Tint | K&N Filter | Custom CF Grille | 22" KMC's on Nitto's | H&R Springs |

MuranoDriver is offline  
#3 Old 09-16-2012, 01:30 AM
Registered User
 
otwall's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Minneapolis, MN
Posts: 125
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Garage
Me likes!! Definately better than,factory.

'03 Silver base model SL AWD, cloth seats
aftermarket Spectre performance air intake kit, tow package, Avid Envigor tires
otwall is offline  
#4 Old 09-16-2012, 06:41 PM
Registered User
 
Ray09's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Longisland NY
Posts: 100
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
If anyone is near Longisland and wants to get the kit installed i had it installed at Movin' On Sounds they're located in Franklin Square, NY. They also installed Alpine Type R' Component's in the front and Type R Coxail's in the rear with tweeters in the dash. They also installed a JL Subwoofer and JL Amp.
Ray09 is offline  
#5 Old 09-16-2012, 09:21 PM
Registered User
 
miloca1983's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: hollywood, fl
Posts: 256
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
outstanding sir!


Sent from my Autoguide iPhone app

04 Murano SL AWD
PAC IPOD controller
Rockford Fosgate R1T-S tweeters
Alpine SPR-60 6.5 cm front doors
Polk DXI6500 6.5 cm component system rear doors
JL Audio Slash 300/4v2 4 channel amp
Rockford Fosgate r30012 powered 12" Subwoofer
miloca1983 is offline  
#6 Old 09-17-2012, 11:34 AM
Registered User
 
Ray09's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Longisland NY
Posts: 100
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by miloca1983 View Post
outstanding sir!


Sent from my Autoguide iPhone app
Thank you!
Ray09 is offline  
#7 Old 09-17-2012, 11:54 AM
Registered User
 
MuranoDriver's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 650
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Garage
Quote:
Originally Posted by Ray09 View Post
If anyone is near Longisland and wants to get the kit installed i had it installed at Movin' On Sounds they're located in Franklin Square, NY. They also installed Alpine Type R' Component's in the front and Type R Coxail's in the rear with tweeters in the dash. They also installed a JL Subwoofer and JL Amp.
Did you do a custom box for the sub? Got pics?

2007 Nissan Murano SL - Platinum
| Nav | Backup Cam | HID | Bose | Leather | Tint | K&N Filter | Custom CF Grille | 22" KMC's on Nitto's | H&R Springs |

MuranoDriver is offline  
#8 Old 09-17-2012, 12:28 PM
Registered User
 
Ray09's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Longisland NY
Posts: 100
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by MuranoDriver View Post
Did you do a custom box for the sub? Got pics?
Disregard my clutter Lol

http://i17.photobucket.com/albums/b9...etv6/photo.jpg
Ray09 is offline  
#9 Old 09-17-2012, 12:43 PM
Registered User
 
Ray09's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Longisland NY
Posts: 100
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by otwall View Post
Me likes!! Definately better than,factory.
The kit is amazing, are you considering changing your radio in the future?
Ray09 is offline  
#10 Old 09-27-2012, 09:17 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I bought this metra kit and Kenwood nav deck and going to install next week but no installer can tell me if the original backup camera will still work on the original display or is it wired through original radio and I am going to lose it if I swap the radio for Kenwood.

I have 2007 sl With Bose no factory nav


Also metra instructions say on the front page that i need 70-7550 harness and 70-7551. Is it "and" or "or" ? Some forum posts here seem to suggest that you can use one or the other but do not need both

Any advice appreciated


Sent from my iPad using Autoguide
Vrubins is offline  
#11 Old 09-28-2012, 07:46 AM
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 31
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Vrubins View Post
I bought this metra kit and Kenwood nav deck and going to install next week but no installer can tell me if the original backup camera will still work on the original display or is it wired through original radio and I am going to lose it if I swap the radio for Kenwood.

I have 2007 sl With Bose no factory nav


Also metra instructions say on the front page that i need 70-7550 harness and 70-7551. Is it "and" or "or" ? Some forum posts here seem to suggest that you can use one or the other but do not need both

Any advice appreciated


Sent from my iPad using Autoguide
The 7551 is intended for Bose systems, and allows you to use your low-level outputs (RCA) from your radio. If you want to drive the Bose amp high-level, use the 7550.

The backup camera circuit does not involve the radio, so it should be unaffected by removing the OE radio. Note that I said "should", as I have not tried it.
MuranoGeek is offline  
#12 Old 10-04-2012, 02:34 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Very nice .. I just bought the kit as well.

Can I ask you an installation question though? Did you have to trim off anything to make the dash kit fit?
crunchylumpia is offline  
#13 Old 10-04-2012, 04:59 PM
Registered User
 
Ray09's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Longisland NY
Posts: 100
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by crunchylumpia View Post
Very nice .. I just bought the kit as well.

Can I ask you an installation question though? Did you have to trim off anything to make the dash kit fit?

I didn't install it myself, but it doesn't appear that the installer trimmed anything to make it fit. If you would like i can try and get you better pics to show you where the kit meets the trim.
Ray09 is offline  
#14 Old 10-04-2012, 05:43 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Ray09 View Post
I didn't install it myself, but it doesn't appear that the installer trimmed anything to make it fit. If you would like i can try and get you better pics to show you where the kit meets the trim.
If you could that would be great! Looking at the instructions provided by metra, it shows that you have to trim some items to make the kit fit.

I'm going to try and install it myself, but I'm a uber noob as this will be my first time installing any type of stereo lol.
crunchylumpia is offline  
#15 Old 10-10-2012, 12:20 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
To follow up about the original backup camera - I got my kit installed with Kenwood 6190hd deck and the camera still works on the top display as it s indeed not wired through the radio

For the amp They had to use 7550 as when they connected with 7551 first the volume was too low even at max setting




Sent from my iPad using Autoguide
Vrubins is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Rate This Thread
Rate This Thread:



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On