2003 Nissan Murano starts then stalls - Nissan Murano Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
#1 Old 02-28-2011, 07:08 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
2003 Nissan Murano starts then stalls

Okay,

I tried searching this forum first before posting so please respond if you can help.

2003 Nissan Frontier SE with 85K
Problem: Car starts then RPM's drop below 500 and the car stalls. This happens 7 out of 10 times and it occurs on cold and warm starts. I have tried the idle relearn procedure mentioned several times with only minor improvements before it goes back to the same as before. I have also run through a tank of 93 octane with a bottle of the fuel injector cleaner. Air filter is clean (K&N) with no visible buildup. No check engine light is on.

Any suggestions? I was thinking to check Mass air and throttle body next.
jmayfield is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 02-28-2011, 10:05 PM
Super Moderator
 
Eric L.'s Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Champaign, IL
Posts: 8,394
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Is it a Frontier or a Murano. Actually probably doesn't matter - I suspect a bad mass air sensor.

2003 Midnight Blue SE AWD w/VDC
Colgan Bra, Mobil One, JWT POP charger
PAC aux input adapter, hardwired Escort Passport x50, KUDA mount for MP3 player, Porterfield R4S brake pads (now Akebono ProACT), ATE Superblue
Yokohama Envigor (much improved over stock Goodyears)
Lots of squeaks and rattles.
Eric L. is offline  
#3 Old 03-03-2011, 07:47 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks. It's actually a Murano that my wife drives. I drive the Frontier

I'll try the MAF and see if that works.
jmayfield is offline  
#4 Old 03-03-2011, 08:39 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Location: Nova Scotia
Posts: 138
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Try some gas line antifreeze first. I had similar issues last winter and that fixed it. Can't hurt trying before the MAF.

2004 Murano SL AWD
evjm is offline  
#5 Old 03-05-2011, 01:46 AM
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Location: burton, mi
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
my murano did that on really cold days like 10 or below, second try it fired right up.....kinda odd
N_2_DEEP is offline  
#6 Old 03-07-2011, 03:48 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
My '03 Murano sometimes starts then RPM's go down and it falls on its face. If i restart the car usually catches itself and stays running but it's becoming more frequent. I was thinking about the MAF also but wanted to check here first.
Optimus Prime is offline  
#7 Old 03-07-2011, 06:21 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Location: burton, mi
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Optimus Prime View Post
My '03 Murano sometimes starts then RPM's go down and it falls on its face. If i restart the car usually catches itself and stays running but it's becoming more frequent. I was thinking about the MAF also but wanted to check here first.
OPT, yeah that's what mine did. i was into the local walmart the other day to get my oil changed and they tested the battery and the voltage was low, im thinking that might have had something to do with it as well. the cca for the batter was suppose to be 600 it tested at 330 also.
N_2_DEEP is offline  
#8 Old 03-10-2011, 10:05 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Washington, DC
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via Yahoo to Craig_0530
IIRC, symptoms of a bad MAF is normally power loss and the inability to get your RMPs above 2500 - 3000. I would check the Idle Air Control Valve.
Craig_0530 is offline  
#9 Old 01-19-2013, 10:15 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
My 03 murano is starting then stalling too

My car is having the same symptoms and took it to the dealer and they said it started fine for them and nothing is wrong. How did you end up fixing it?
03NMurano is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Rate This Thread
Rate This Thread:



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On