Strange Top Problem NEED HELP!! - Nissan Murano Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
post #1 of 1 Old 05-01-2019, 04:04 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: May 2019
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Strange Top Problem NEED HELP!!

I have a 2011 CrossCabriolet and the top will not close without assistance. It is difficult to explain, but when attempting to raise the top, the side aluminum parts of the top get caught inside the storage compartment and the cross bars hit the rear headrest roll bars before the top can get out of the compartment. It is as if the top isn't springing open and going vertical before it goes horizontal to meet the windshield header. If you have three people to operate the top together (one to push the button, two to assist the top in coming out of the storage area until it clears it and the roll bars), it will all work perfectly. Additionally, it seems as if there is another cylinder that works to "expand" the top as the main lift cylinders put the top up, but they don't "kick in" soon enough. Have checked for broken parts, leaks, and even replaced the pump assembly, but nothing changes the operation of the top in the slightest. Is there someone who knows these tops well enough to help diagnose this? Is there some sort of sensor that activates the secondary cylinder to expand the top? Is it part of the module programming? Surely I am not the only one to have had this particular problem??

HELP!!
Jason Burkhart is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Rate This Thread
Rate This Thread:



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Remote Retractable Top & Start that brings the top down? Frankinva CrossCabriolet 2 07-16-2016 01:26 PM
Strange A/C Problem Big Del Problems 3 05-26-2013 11:40 PM
Great Mileage / Strange Problem During VACA johnnys10Mo 2nd Gen (2009 - 2014) 6 03-26-2011 02:47 PM
Strange Sirius Radio Problem SgtRich Audio & Electronics 6 02-05-2010 12:39 AM
Strange stereo problem AlanR Audio & Electronics 12 06-21-2008 06:35 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome