Słyszę wysoki dźwięk z naszego Murano z 2015 roku, gdy jest wyłączony, a hałas jest nadal obecny nawet po godzinach. Zastanawiam się tylko, czy ktoś jeszcze miał ten hałas i czy wiesz, co to było?
Sprawdziłem wąż za silnikiem, widzę tylko przecięty wąż klimatyzacji, ale nie poczułem ssania ani wydmuchiwanego powietrza.Pierwszą rzeczą do zrobienia jest zlokalizowanie hałasu - nie masz żadnych pomocnych informacji, dopóki nie wiesz, skąd pochodzi. Najlepiej jest znać dokładne urządzenie, które go wytwarza. Daj nam znać, co to jest i w jakich okolicznościach wydaje dźwięk..
Wcześniejsze raporty z podobnych sytuacji wskazywały na wadliwy alarm tylnej klapy. Myślę, że jest pod tylnym zderzakiem.Słyszę wysoki pisk z naszego Murano z 2015 roku, gdy jest wyłączony, a hałas jest nadal obecny nawet po kilku godzinach. Zastanawiam się tylko, czy ktoś jeszcze miał ten hałas i jeśli tak, to czy wiesz, co to było?
Mieszkam na Florydzie i zasadniczo nie mamy zimy. Mój pojazd zaczął to kilka miesięcy temu. Teraz mogę wejść do pomieszczenia gospodarczego tuż obok garażu i to usłyszeć, a nawet idąc do skrzynki pocztowej i trwa to około 5 sekund. Brzmi to jak alarm niskiego napięcia.Na innym wątku jeden z członków sugeruje, że to pompa, która ponownie zwiększa ciśnienie w układzie paliwowym, który traci ciśnienie z powodu spadku temperatury powietrza zimą. Ta diagnoza nie została potwierdzona przez OP
Czy możesz mi powiedzieć, jak znaleźć i odłączyć okablowanie? Zdjęcia…Cokolwiek…to zaczęło się dzisiaj…Tylne automatyczne drzwi nie działały, ale hałas zaczął się około 2 godziny temu.Mam ten sam problem. Zrobiłem kilka prób rozwiązywania problemów i odkryłem, że hałas dochodzi z czujnika tuż za dolnym zderzakiem. Odłączyłem go i hałas zniknął. Myślę, że to czujnik 256401AA1B, brzęczyk ostrzegawczy zamka klapy. Przynajmniej tak mi się wydaje po lokalizacji z wyszukiwania części. Swoją drogą, jest w okropnym miejscu do dostania się.
Można do tego dotrzeć bez zdejmowania zderzaka?!?!Mój 2015 robił to od czasu do czasu przez ostatnie 2 miesiące, w końcu sięgnąłem pod spód i wyciągnąłem te cholerne kable, problem rozwiązany. Wszystko, co dotyczy tylnej klapy, nadal działa jak należy. Kolejny słaby element konstrukcyjny w tym pojeździe do dodania do listy.
Dzięki za info. Od jakiegoś czasu mam zapisany link w telefonie z zamiarem usunięcia zderzaka w najbliższej przyszłości. PaulDay wykonał świetną robotę, pokazując, jak to zrobić, więc nie wydaje się to zbyt trudne.
Ale jeśli prostszym rozwiązaniem jest sięgnąć pod spód i wyrwać przewody bez wpływu na żadne inne działanie, to wybieram tę drogę...
Czy zostawiłeś zaklejone złącze zwisające?Ja również miałem ten wysoki pisk. Wyciągnąłem złącze i zakleiłem je taśmą. Klapa wciąż działa, ale bez sygnału dźwiękowego. Chciałem tylko opublikować te zdjęcia
Tak.Słyszę wysoki dźwięk z naszego Murano z 2015 roku, gdy jest wyłączony, a dźwięk jest nadal obecny nawet po kilku godzinach. Zastanawiam się tylko, czy ktoś jeszcze miał ten dźwięk i czy wiesz, co to było?
Czy możesz sprecyzować, po której stronie zderzaka się to znajduje. I jak daleko pod spodem jest umieszczone?Sięgnąłem pod zderzak i wyrwałem przewód do głośnika. Rozwiązało to mój problem. Klapa bagażnika nadal się otwiera i zamyka bez problemu, ale już nie piszczy.